در شورای شهر سمنان مطرح شد :
شهرداری با ارائه طرحی جایگزین برج در حریم دژ تاریخی چرمنه را جمع آوری می کند
احتمال حضور وزیران میراث و دادگستری در روز برداشته شدن دیوارهای کاروانسرای شاه عباسی سمنان
رئیس شورای اسلامی شهر سمنان گفت: شهرداری نظر شورا در خصوص جمع آوری سازه ای که در حریم دژ تاریخی چرمنه واقع در خیابان حکیم الهی است را خواسته است و اداره میراث فرهنگی نیز گزارشی از هزینه کاوش صد میلیون تومانی در سال های ۹۶و۹۷ ؛ هزینه ۸۵۰ میلیون تومانی جهت حصارکشی محوطه دژ در سال گذشته و همچنین تامین بودجه ۵۰۰ میلیون تومانی در راستای تحقیقات برای این بنای تاریخی را دارد.
به گزارش روابط عمومی شورای شهر سمنان؛: علی همتی در نشست و صد و هفتم این شورا با بررسی نامه ای با موضوع پیشنهاد شهرداری مبنی بر جع آوری برجی که در حریم دژ چرمنه(خندق) که بیش از پانزده سال پیش از سوی شهرداری وقت احداث گردید گفت: طرح جایگزینی باید در خصوص این سازه وجود داشته باشد و می توان آهن آلات آن را در راستای حفظ و شناسایی این بنا به گردشگران استفاده کرد و یا سکوی بازدیدی برای این دژ تاریخی ایجاد کرد که بهتر است شهرداری طرح خود را به گونه ای که میراث نیز تایید کند ارائه دهد.
وی بیان کرد:در حال حاضر نباید تصمیم برای جمع آوری این سازه را با نظر میراث گره بزنیم زیرا به مانند قبل تصمیم و اجرای آن به زمان سپرده میشود. شورا نظر موافق خود جهت جمع آوری سازه حریم دژ چرمنه و درخواست طرح جایگزین به همراه برآورد هزینه و گرفتن تایید میراث را به شهرداری ارائه میکند تا پس از ارائه طرح ؛ نشستی با مسولان میراث فرهنگی و نوع همکاری و مشارکت در خصوص این دژ تاریخی چرمنه برگزار شود.
همتی با اشاره به سفر سال گذشته عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی به سمنان گفت: از آقای گلرو نماینده مردم سمنان در مجلس خواستار هماهنگی جهت حضور جناب آقایان ضرغامی و رحیمی وزیران میراث و همچنین وزیر دادگستری شدیم تا علاوه بر در جریان قرار گرفتن تصمیم گیری برای سازه در حریم دژ چرمنه در هنگام برداشته شدن دیوار کاروانسرا نیز حضور داشته باشند.
رئیس کمیسیون عمران،شهرسازی و خدمات شهری شورای اسلامی شهر سمنان :
هزینه برداشتن برج حریم دژ چرمنه به شرط ارائه برنامه گردشگرپذیر از سوی اداره میراث فرهنگی منطقی است
نایب رئیس شورای اسلامی شهر سمنان گفت: برداشته شدن سازه برج در کنار دژ تاریخی چرمنه باید زمانی رخ دهد که بدانیم اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در راستای حفظ اثر و جذب گردشگر چه برنامه ای دارد و در غیر اینصورت هزینه این جابه جایی بی نتیجه می ماند و این هزینه برداشتن این سازه به شرط برنامه گردشگرپذیر میراث فرهنگی منطقی است.
مجید نظری با اشاره به تامین بودجه پانصد میلیونی میراث برای این دژ تاریخی بیان کرد: بودجه میراث فرهنگی برای این بنای تاریخی که مورد بازدید وزیر قرار گرفت برازنده نیست . این اداره باید اختصاص بودجه ای فراتر از آنچه اعلام شد را در برنامه خود ارائه دهد. همچنین آب کشاورزی و باغات اطراف این اثر باعث نشست و تخریب این اثر ملی می شود و میراث برای تملک زمین و حفظ این بنا اقدام کند که برای آن قطعا نیاز به بودجه بهتری است.
رئیس کمیسیون عمران،شهرسازی و خدمات شهری شورای شهر سمنان بیان کرد: طبق صحبتی که با اعضای دوره دوم وسوم شورای شهر انجام شد، در آن زمان میراث فرهنگی هیچگونه مخالفتی در خصوص این ایجاد سازه کنار این بنای تاریخی نداشته و هم اکنون باید با ایجاد برنامه ای منسجم بین شهرداری و میراث فرهنگی برای این برج و بنای تاریخی تصمیم گیری شود.
وی ادامه داد: این برج در دوره های مختلف مدیریت شهری هزینه هایی را ایجاد کرد و در شورای پنجم نیز قرار بر تغییر طراحی این برج همگون با بافت تاریخی به شکل بادگیر شد تا بهره برداری بهتری صورت پذیرد.
رئیس کمیسیون سرمایه گذاری شورا: آنچه مورد پسند مردم است باید برای این برج صورت پذیرد
رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شورای اسلامی شهر سمنان گفت: آنطور که می توان از نظرهای مردم و اعضای شورا به نتیجه رسید این است که هیچکدام به طور دقیق نمی دانیم که در آن زمان شهرداری به چه هدف و کاربردی این سازه را در کنار این بنای تاریخی ساخته و هدف گذاری باید در راستای آنچه مورد پسند مردم است برای این برج صورت پذیرد
حسین موسوی افزود: همه ما یک تفکر داریم و آن این است که در احداث این بنا در حریم این تپه تاریخی اشتباه صورت پذیرفته و حال باید با دو نگاه با تپه تاریخی و بدون در مظر گرفتن تپه تاریخی آن را بررسی کنیم
رئیس شورای شهرستان سمنان تاکید کرد: اگر قرار است این بنا باشد و طراحی بادگیر و متناسب با بافت تاریخی نیز انجام شود باز هم زیبایی را ندارد زیرا بادگیر در کنار این بنای تاریخی یک بادگیر واقعی نیست و اگر قرار بر حفظ این سازه برج باشد کارکرد آن باید به طور دقیق بررسی و طراحی شود
رئیس کمیسیون فرهنگی شورا : اگر برج را برداریم؛گویا دژ چرمنه را از زندان آزاد کردیم
رئیس کیمیسون فرهنگی ورزشی شورای اسلامی شهر سمنان گفت: هیچ یک نمی دانیم برای چه آن برج ساخته شده است و اگر شهرداری این سازه را از حریم این دژ تاریخی بردارد؛ گویا آن را از زندان آزاد کرده است.
حسین گلهاشم افزود: اگر قرار بر حفظ سازه در حریم دژ تاریخی چرمنه باشیم باید بررسی شود که چه مشکلی را می توان حل کند؟ ایا جوانان یا تشکیلات و یا سازمانی می تواند در آن مستقر شود و یا مثل هر سال باعث هزینه می شود .
رئیس شورای اسلامی استان سمنان اظهار داشت: هر سال بودجه های چند صد میلیونی برای این سازه گذاشته میشود ولی به نتیجه نمی رسد و به همین خاطر با برداشتن آن گویا آن را از زندان آزاد کرده ایم.
حصار ۸۵۰ میلیون تومانی دژ چرمنه چه مشکلی را حل کرد؟
عباسعلی طالب بیدختی عضو شورای اسلامی شهر سمنان گفت: حصار کشی ۸۵۰ میلیون تومانی میراث فرهنگی در اطراف تپه تاریخی دژ چرمنه چه مشکلی را در راستای این بنای تاریخی حل کرد و آیا با بودجه ۵۰۰ میلیونی که قرار است سال دیگر در این بنا هزینه شود چه مشکلی حل خواهد شد؟
وی افزود: آیا پس از این حصار کشی؛ این بنای تاریخی مورد استقبال گردشگران قرار گرفت و یا تنها این محوطه بیشتر زندانی شد؟ سالهاست که این بنا به عنوان اثر تاریخی در محلات سمنان وجود دارد اما هیچگاه مورد استقبال گردشگران نبوده است.
وی خواستار ارائه آمار بازدید مسافران و گردشگران از این دژچرمنه از سوی میراث فرهنگی شد و بیان کرد:چرا میراث فرهنگی در خصوص قلعه تاریخی کوشمغان که در آن خانه ساخته شده و یا مسجد جامع زاوغان که از آن تنها یک تاق باقی مانده یا یخچال ها و آب انبارهای قدیمی شهر اقدامی نداشته است.
طالب بیدختی بیان کرد : به شرطی موافق جمع آوری این سازه خواهم بود که طرحی گردشگر پذیر از سوی میراث ارائه شود و در غیر این صورت این بنا می تواند برای استفاده سازمان ها و یا شهرداری ناحیه استفاده گردد.
باید سازه برج از کنار این دژ تاریخی برداشته شود
رضا صباغیان عضو شورای اسلامی شهر سمنان با اشاره به گذشت پانزده ساله سازه برج حریم دژ چرمنه و احتمال ضعف ستون های آن گفت:جدا از مساله ضعف در این سازه ؛ بر اساس سابقه تاریخی دژ چرمنه باید سازه برج در حریم آن برداشته شود و نباید اقدام و تصمیم گیری برای جمع آوری آن در انتظار تصمیم اداره میراث فرهنگی باشیم .
وی ادامه داد: اگر مجموعه ای اقدام در شان و اندازه این بنای تاریخی انجام نداد، دلیلی بر انجام نشدن کار از سوی مجموعه ای دیگر نیست و شهرداری باید هر چه زودتر برای جمع آوری آن اقدام کند.
وی تاکید کرد: هر سال یک رقمی هزینه آن می شود و در نهایت فایده ندارد؛ به همین خاطر بهرین راهکار برداشتن و یا جابهجایی آن است
با ایجاد خیابانی ضلع شرق کاروانسرای شاه عباسی سمنان به غرب بیمارستان قدیمی تدین این شهر متصل می گردد
در پایان مقرر شد شهرداری طراحی خود را با در نظر گرفتن شرایط میراث فرهنگی ارائه کند تا برای جابهجایی یا برداشتن سازه برج در حریم دژ تاریخی دژ چرمنه تصمیم گیری شود .
همچنین در ادامه اعضای شورا موافقت خود را با نامه ای مبنی بر تملک یا تهاتر شهرداری با بنای در اختیار اداره بهزیستی و ملک جهانبانی اعلام کردند که این توافق منجر به احداث خیابانی می شود تا شرق کاروانسرای تاریخی را به غرب بیمارستان قدیمی تدین متصل گردد.