نشست شورا و شهرداری سمنان و بجنورد

  • ۲۵ آبان ۱۴۰۱
  • ۲۵۱ بازدید

در نشست شورا و شهردار سمنان و بجنورد مطرح شد:

از پیشنهاد خواهرخواندگی تا همکاری‌های اقتصادی بین دو مرکز استان همسایه

 

روابط عمومی شورای شهر سمنان – رئیس شورای اسلامی شهر سمنان گفت: خواهر خواندگی بین دو مرکز استان سمنان و خراسان شمالی می تواند مقدمه مناسبی برای همکاری های مشترک بین دو سمنان و بجنورد باشد.

وی افزود: تفاهم نامه در حوزه گردشگری بین این دو شهر و برقرار ارتباط تخصصی  و نشست های مشورتی کمیسیون ها با یکدیگر می تواند انجام پذیرد.

شهردار سمنان : سازمان فاوا در راستای ایجاد شهر هوشمند از اولویت های شهرداری سمنان است

شهردار سمنان با بیان تعداد کارکنان شهرداری سمنان و وجود سه منطقه شهرداری بیان کرد:  سازمان فناوری واطلاعات و ارتباطات شهرداری سمنان در راستای ایجاد شهر هوشمند از اولویت هاست و تمام فعالیت های این سازمان با نیروهای بومی شهرداری ایجاد شده است.

سید علی مرتضی نژاد در این نشست بیان کرد: بسیاری از استعلامات؛ صدور پروانه؛ اتوبوس رانی و پرداخت ها با توجه به سامانه ای به نام سمنان من در دسترس شهروندان قرار گرفته است و شهرداری سمنان می تواند تجربیات خود را در این زمینه با شهردای بجنورد انتقال دهد.

وی بیان کرد: توسعه حرم حضرت یحیی(ع) در راستای توسعه گردشگری مذهبی اهمیت بالایی دارد و به همین خاطر چندی پیش دفتر تسهیل گری را در این موضوع  با حضور استاندار و نماینده ولی فقیه  و اعضای شورا افتتاح کردیم و همزمان در چند پلاک در جهت توسعه تخریب شد تا با همکاری با سرمایه گذار این منطقه را در راستای گردشگری زائران احیا کنیم .

 

نایب رئیس شورای سمنان: تهیه طرح جامع حریم شهر توجه به آینده شهر است  

نایب رئیس شورای اسلامی شهر سمنان گفت: تهیه طرح جامع حریم شهر موردی است که آیندگان در خصوص توسعه شهر در مورد و برنامه ریزی مدیران امروز قضاوت و نکوهش خواهند کرد.

مجید نظری در این نشست از شهردار و اعضای شورای اسلامی بجنورد پرسش کرد: به چه میزان همراهی و همیاری مدیران دولتی از جمله راه و شهرسازی  و همچنین پرداخت بدهی های دستگاه های دولتی را دارند و آیا در طرح نهضت ملی  به بافت های ناکارآمد شهری توجه شد؟

رئیس شورای شهرستان سمنان: تبادل نامگذاری با نام های سمنان و بجنورد در گذرهای دو شهر

رئیس کمیسیون سرمایه گذاری شورای شهر سمنان گفت:شهر سمنان به ارزش های همسایه گی توجه می کند و با توجه به اینکه از گذشته در سمنان چهارراهی به نام مازندران در سمنان وجود داشت, هنوز همان نام باقی است و مردم با همان نام این منطقه را عنوان می کنند و یکی از تصمیمات این نشست می تواند تبادل نامگذاری با نام های این دو شهر برای گذری در  سمنان و بجنورد باشد.

حسین موسوی افزود: تبادل سرمایه گذاری از دیگر مواردی است که می تواند بین دو شهر برقرار شود و یکی از آنها می تواند در اختیار قرار دادن بخشی از پارک کومش به شهرداری بجنورد برای سرمایه گذاری باشد و در مقابل شهرداری سمنان نیز در شهر بجنورد طرح سرمایه گذاری پیاده کند.

رئیس شورای شهرستان سمنان با اشاره به قدمت تپه های میرک  گفت: شهر سمنان دارای تاریخ بسیار غنی در موضوع انسان شناسی است و این را می توان از وجود تپه های ۶۳ هزارساله میرک در جنوب سمنان به نتیجه رسید.

وی تاکید کرد: سمنان از نظر شهرسازی دارای دو منطقه بافت سنتی و صنعتی است و همانطور که به حفظ باغات و بافت قدیمی توجه می شود  در منطقه صنعتی معماری پست مدرن میتواند رایج باشد.

موسوی توضیح داد: اتحاد در شورای شهر سمنان وجود دارد و هر لایحه یا نامه منطقی همیشه به رای اکثریت رسیده است.

وی پیشنهاد داد: سمنان از نظر امکانات درمانی در وضعیت مناسبی قرار دارد و ایجاد گردشگری سلامت و یا توریسم درمانی یکی از مورادی است که می تواند تقویت شود و همین این راستا با شهر بجنورد و برای مردم این شهر می تواند  خدمت رسانی داشته باشد.

امیدواریم شوراها و شهردارن در سطح کشور اعتماد مردم را جلب کنند

حسین گلهاشم رئیس کمیسیون فرهنگی ورزشی اجتماعی شورای شهر سمنان  ضمن خوش آمد گویی گفت: امیدوارم شورای شهرها در سطح کشور و شهردار بتواند اعتماد عمومی را کسب کند

 

مدیریت یکپارچه شهری مواردی دارند که قابل طرح است انجام دهیم و موانع کارها کم شود

 

 

شهرهای  ما به سبک زندگی فرهنگی وعلمی بی توجهی کردند

عضو شورای اسلامی شهر سمنان گفت: معماری خانه  و شهرها در گذشته خود باعث ترویج سبک زندگی فرهنگی می شد و در کنار آب و باغ شکل می گرفت و سبک خانه ها  به طوری روان انسان ها را هدایت می کرد که مردم از تنش در خانه به دور می شدند و امروز مملو از دیوار و بتن هایی است بر فرهنگ ما تاثیر گذاشت .

عباسعلی طالب بیدختی بیان کرد: شهرک های بسیاری در سال گذشته در شهرها ساخته شد و شهرها توسعه پیدا کرد اما نه تنها بر اساس ریشه های فرهنگی غنی ما  پیش نرفت بلکه نتوانست از نظر علمی نیز به روز باشد.

وی در خصوص طرح هایی مانند پایتخت کتاب و از این دست طرح ها که به دنبال بزرگنمایی در واژه ها هستند اننقاد کرد و گفت: عنوان شهر دوستدار کودک و یا پایتخت کتاب آورده می شود اما این موارد تنها در آمار زیبا هستند و برای مثال تاثیر این واژه را به صورت واقعی در کتابخوانی شهروندان  نمی توان دید .

 

وی مثال زد:  اگر شهری به صورت مردمی این لقب ها را بگیرد تاثیر گذار است به مانند  جویبار که مردم عنوان پایتخت کشتی را برای آن مطرح می کنند و می بینیم آن شهر از کودک تا پیرمرد دغدغه مند وفعال کشتی هستند وبه تنهایی می توانند قهرمان جهان باشند.

وی پیشنهاد داد: کاری در این نشست مشترک انجام دهیم که آیندگان از آن نام ببرند و موقت نباشد.

 

شباهت‌های شهرداری های سمنان و بجنورد زمینه مناسبی برای انتقال تجربیات است

رئیس کمیسیون حقوقی و مالی شورای اسلامی شهر سمنان  گفت: شهرهای سمنان و بجنورد از نظر جمعیت و کارکنان شهرداری و پرداخت حقوق ، درآمد و تحقق بودجه نزدیک به هم هستند و تقریبا هر دو به یک اندازه از دستگاه های دولتی مطالبه دارند و به همین خاطر در بسیاری از موارد  می توانند همفکری کنند و نقاط مثبت تجربیات در کمیسیون های تخصصی را به انتقال دهند.

مهدی خراسانیان بیان کرد: شهرداری ها به یکدیگر متصل نیستند و هر کدام به صورت جزیره ای عمل می کنند با آنکه قانون برای آنها یکی است ولی مانند ادارات شبکه ای متصل به هم نیستند و  این نشست های مشترک می تواند راهگشا باشد.

 

شورای سمنان تلاش کرده است شورای شهر باشد نه شورای شهرداری 

عضو شورای شهر سمنان گفت:شورای شهر سمنان تا به حال با بیش از  ۲۶ تن از مدیران دستگاه های دولتی در صحن شورا نشست برگزار کرده است و مطالبات مردم را به انها انتقال داده است و این نشان از این است که شورای شهر سمنان در تلاش بوده است با علاوه بر مشکلات شهرداری به معنای شورای شهر نه شورای شهرداری عمل کند.

 

رضا صباغیان  با اشاره به شفافیت محوری در شواری سمنان تاکید کرد و گفت: تمام نشست های شورای شهر به صورت پخش زنده از صفحه اینستاگرام شورا برای شهروندان پخش می شد و هم اکنون نیز با وجود مشکلات اینترنت پس از نشست فایل صوتی جلسات در سایت شورا بارگذاری می شود.

 

وی بیان کرد: شورای شهر سمنان با تاکید بر محله محوری در مساجد با حضور شهروندان و با دعوت از مدیران دولتی مرتبط با مشکلات آن منطقه دعوت می کند و شهردار سمنان نیز در همان نشست دستورات لازم را جهت اجرا از مدیران شهری خواستار می شود .

همچنین نشست با نخبگان و دانش آموزان شهر و پاسخ به دغدغه های آنها در حوزه شهری و سیاست از دیگر مواردی است که این شورا در راستای شورایی بودن بین مردم انجام داده است.

صباغیان با اشاره به گویش غنی منطقه سمنان افزود: سمنان را به عنوان جزیره گویش ها میشناسند زیرا گویش های سمنانی،سرخه ای، سنگسری، لاسگردی، افتری، بیابانکی و شهمیرزادی که کریستین سن دانمارکی پژوهش های زیادی را در این زمینه دارد و یکی از نقاط فرهنگی  در حوزه میراث معنوی  منطقه است.

رئیس شورای اسلامی بجنورد: هدف مشترک بجنورد و سمنان هر تبدیل  از معبر به مقصد شدن است

رئیس شورای شهر بجنورد گفت: شهرهای سمنان و بجنورد هر دو در معبر مسافران و زائران هستند و تلاش برای تبدیل از معبر به مقصد شدن تلاش مشترک آنها در حوزه جذب گردشگر می باشد.

جمشید عین بیگی بیان کرد: استان خراسان شمالی با تردد نزدیک به ۲۵ میلیون مسافر به عنوان گذری برای مسافران است هر دو شهر برای اینکه توقف مسافران و هدایت را از کمربندی به داخل شهر داشته باشند باید برنامه ریزی هایی انجام دهند..

وی با بیان اینکه شورای بجنورد هفت کمیسیون دارد و در موضوع کمیته بجنورد شناسی در مرکز آموزش و پژوهش فعالیت های خوبی انجام داده است گفت: این دو شهر می توانند در این زمینه و هم اندیشی هایی را داشته باشند.

وی از اعضای شورای شهر سمنان برای حضور در نگوداشت شیخ محمد تقی بجنوردی از بزرگان این شهر  در ۲۷ آذر سال جاری دعوت بعمل آورد.

شهردار بجنورد: همفکری و همکاری بین شهرداری و شورای سمنان تداوم یابد 

شهردار بجنورد گفت:شهرداری سمنان و بجنورد در حوزه های گردشگری؛ تبادل اطلاعات سرمایه گذاران، ایجاد شهر هوشمند و حوزه های عمرانی با وجود ظرفیت ها و تخصص هایی که در شورای سمنان وجود دارد می توانند همکاری و همفکری خوبی داشته باشند.

جواد حمیدی  بیان کرد: ۲۵ شهرداری در استان خراسان شمالی وجود دارد و هر چه شهرها کوچک تر می شوند مشکلات آنها بیشتر می شود .

وی افزود: جذب مسافر به داخل شهر علاوه بر ویژگی ها می تواند مشکلات ترافیکی هم داشته باشد اما سمنان با وجود معابر مناسب ظرفیت بهتری برای پذیرش مسافران به داخل شهر دارد.

وی وجود قومیت های مختلف در شهر بجنورد مانند فارس،ترکمن،ترک،تات و بلوچ را فرصت عنوان کرد و گفت: جمعیت شهر بجنورد در حال حاضر میتوان  حدود ۲۷۰ هزار نفر تخمین زد و درجه شهرداری بجنورد را ۱۱اعلام کرد.

حمیدی بیان کرد: شهر سمنان با وجود ظرفیت های صنعتی بزرگ می تواند درآمدهای بالایی را داشته باشد.

 

وجود حرم برادران امام رضا (ع) در سمنان و بجنورد زمینه  گردشگری زائر محور را تقویت می کند 

 

عضو شورای شهر بجنورد و رئیس مرکز آموزش و پژوهش شورای اسلامی این شورا با اشاره به اینکه در مسیر حرم امام رضا(ع)  حرم دو برادر این امام یعنی امامزاده یحیی(ع) در سمنان و حرم امامزاده عباس(ع) در بجنورد می توانند مثلث گردشگری زائر محور باشند .

 

سید محسن موسوی در این نشست افزود: یوزپلنگ اسیایی و تلاش برای پیوستن شهر سمنان به شهرهای جاده ابریشم از جمله موارد مشترک بین دو استان سمنان و خراسان شمالی می باشد که می توان تفاهم نامه هایی را در راستای وجه مشترک در مرکز این دو استان پیمان شود.

وی افزود : خواهرخواندگی؛ برگزاری جشنوارها و رویدادهای فرهنگی؛ نمایشگاه عکس و فیلم منطقه ای و همچنین نشست با سرمایه گذاران این دو استان می تواند در راستای بهره بردن از ظرفیت های اقتصادی دو شهر انجام پذیرد.

موسوی با اشاره به ظرفیت های بین المللی که شهر سمنان به خاطر نزدیکی به تهران و بجنورد در نزدیکی به مشهد دارد گفت: ارتباطات بین المللی و برقراری ارتباطات با سفارت ها و کنسولگری ها می تواند بر تقویت ظرفیت های منطقه ای با همفکری مشترک این دو مرکز استان شکل بگیرد.

 

شهر کویری سرانه  فضای سبز مناسبی دارد 

رئیس کمیسیون خدمات و محیط زیست شهری شورای شهر بجنورد گفت: شهر سمنان با توجه به کویری بودن دارای فضای سبز مناسبی دارد و سرانه فضای سبز نسبت به هر فرد آمار خوبی را در این شهر داراست.

 

مهدی معلم در این نشست با اشاره به مشکلات کمربندی ها در جذب مسافر به داخل شهر گفت: یکی از راهکارهایی که شهرداری بجنورد در این راستا انجام داد تصرف زمین های مشرف به کمربندی و ایجاد کمربند سبز و پارک در این مناطق است که برگزاری تور گرد شگری از آنها می تواند در جذب گردشگر راهگشا باشد.

وی همچنین در خصوص تاسیس شهرک خودرویی بجنورد توضیحاتی داد.